Německo - Aquapark Tropical Islands

Aquapark Tropical Islands - Uměle vytvořené tropické letovisko, které se nachází v Braniborsku v Německu. Vybudované v obrovském hangáru, který měl původně sloužit k výrobě vzducholodí, ale nikdy k tomuto účelu nebyl využitý. Oficiálně je tropický ráj otevřený od roku 2004.

Léto se chýlí ke konci a tak si poslední prázdninové dny rezervujeme pobyt v tropickém ráji Aquapark Tropical Islands, který je od Prahy vzdálený pouhé tři hodiny jízdy autem. Po zaparkování na bezplatném parkovišti se vydáváme k hlavnímu vchodu. Je něco po půl desáté dopoledne a u vstupních pokladen se už tvoří fronty. Je tu teplo a vlhko. Po zakoupení Combi Ticket /možnost navštívit i Tropical Spa/ dostáváme mapu areálu a čipový náramek. Přemisťujeme se do šaten, kde si v uzamykatelných skříňkách necháváme všechny naše věci a odcházíme jen v plavkách.

Stanové městečko otevírají až odpoledne tak máme dost času na prohlídku zdejšího areálu. Procházíme se tropickou zahradou po cestičkách, které lemují nádherně rozkvetlé ibišky, vzrostlé palmy i keře. Je tu k vidění i jezírko s malým ostrůvkem na kterém odpočívají želvy. V blízkosti pláže jsou tropické laguny s teplou vodou a několika vodopády. Hlavní atrakcí je tady Jižní moře /3000 m2 velký bazén/ s rozlehlou písečnou pláží, obklopenou lehátky. Všude se volně procházejí pávi i bažanti. Je tu i možnost nechat se vytáhnout horkovzdušným balónem do výšky 60 metrů a za mírný poplatek si vychutnat krásný výhled na celý tropický svět.

Odpoledne, po otevření stanového města si přenášíme všechny své věci do přiděleného stanu a jdeme na obhlídku exotické vesnice s obchůdky a bary. Rozmanitost ovoce, sladkostí i hlavních chodů nacházíme v samoobslužné restauraci Mondial. Míchané koktejly zase v největší a nejhezčí restauraci Jabarimba. Nejvíc zábavy si užíváme na tobogánech a minigolfu. Poplatky se načítají na čipový náramek tak není potřeba s sebou mít peněženku. Čip využíváme i ke vstupu do Tropical Spa, kde je saunový komplex s vířivkami.

Večer padáme únavou a překvapivě si užíváme ničím a nikým nerušený spánek. Následující den si své věci opět odnášíme do šatny a plně si do pozdních odpoledních hodin vychutnáváme vše co aquapark nabízí. Před odjezdem odevzdáváme čipový náramek a platíme načtenou útratu.

Krásné zakončení prázdnin, určitě se někdy vrátíme:-)


Dodatek:

Cena stanu je 24,50 €/os. Nevýhodou pro nás tři u čtyřmístného stanu bylo zaplatit 4x 24,50 €

Vstup do obou světů Tropical Island a Tropical Spa, dospělý 37 €/os a dítě do 14 let 33,50 €

Stravování v Mondial od 8 € - 12 €

 

Komentáře

Veškerá práva vyhrazena. Neautorizované kopírování těchto www stránek není bez předchozí domluvy dovoleno.
Copyright © 2016 Putuj.cz