Vyhlídkový let nad historickým centrem Prahy

Kousek od Benešova mezi městem Bystřice a obcí Nesvačily se nachází veřejné letiště, kde sídlí jedna z největších leteckých škol F AIR. Společnost, která jako jedna z mála může provozovat i vyhlídkové lety nad historickým centrem Prahy.

Při výběru dárkového poukazu pro přítele jsem měla radost z dobrého nápadu. Bohužel mě přešla ve chvíli, kdy mi bylo sděleno, že se letu účastním také. Po obdržení emailu potvrzující datum i čas, jsme následující den přijeli na letiště. Poprvé s vědomím, že poletíme dvoumotorovým letadlem OK-MEP značky Tecnam P2006T.

Po seznámení s pilotem se odebíráme k přistavenému letadlu. Po nastartování a provedení nezbytných kontrol motorů, pomalu popojíždíme ke startovací dráze. Tady zastavujeme a pilot znovu kontroluje palubní přístroje. Zavírá malé okénko a za hluku motorů najíždíme na startovací dráhu, kde už naše letadlo nabírá rychlost a během pár vteřin se odlepuje od země.

Po srovnání výšky a rychlosti se pomalu začínáme orientovat a poznávat krajinu pod námi. Nad pražským centrem pilot třikrát zakrouží a my máme možnost si důkladně prohlédnout pražské dominanty z ptačí perspektivy. Přítel je nadšený a radostně si užívá letu vedle pilota jako malý kluk, zatímco já už při třetí otočce pociťuji nevolnost, která mě neopouští po zbytek letu.

Po přistání se loučíme s pilotem a děkujeme za ,,nezapomenutelný” zážitek.:-)

Komentáře

Veškerá práva vyhrazena. Neautorizované kopírování těchto www stránek není bez předchozí domluvy dovoleno.
Copyright © 2016 Putuj.cz