Jihlava

Naše cesta nás tentokrát zavedla na Vysočinu, konkrétně do města Jihlavy. Ubytování máme zajištěné na celý víkend v hotelu EA Business, který se nachází asi 10 minut pěší chůze od historického centra i Vodního ráje. Nezbývá, než se ubytovat a využít zbývající část odpoledne k prohlídce města. Na internetu jsme si našli pár zajímavých tipů a tak můžeme celý víkend strávit poznáváním historie a památek.

Od Kostela sv. Ignáce z Loyoly na Masarykově náměstí se dostáváme Hlubokou ulicí k jihlavskému podzemí. Spolu s průvodkyní procházíme druhým největším podzemím v Čechách a během výkladu o jeho historii, nás také seznamuje s příběhem štoly se svítící chodbou a s výklenkem, u kterého prý senzitivní jedinci cítí nadpřirozené síly.

Následující den trávíme celé dopoledne v krásném prostředí městského lesoparku Heulos, kde se v údolí říčky Jihlávky rozkládá nádherná Zoo. Kromě prohlídky výběhů a expozic, využíváme příležitost shlédnout okomentovanou ukázku výcviku dravců a sov. Poté, obohaceni o pár masožravek z místního stánku, nacházíme občerstvení ve stylové hospůdce U vlka, ze které máme krásný výhled do vlčího výběhu.

Odpoledne se procházkou dostáváme do aquaparku Vodní ráj, jež je jedním z největších na Vysočině. Po zaplacení vstupného dostáváme čipový náramek, kterým uzamkneme šatní skříňku, a který nám umožňuje průchod turniketem mezi vnitřní a venkovní částí areálu. Příjemně strávený čas v bazénu se spoustou vodních atrakcí, završíme výborným tataráčkem s topinkami v restauraci Jihlavský parlament.

Poslední naší sobotní zastávkou je nedaleký kopec Větrník, ze kterého je pěkný výhled na celé město, a jehož dominantou je Menfortův kříž, připomínající bývalé jihlavské popraviště.

Poslední den našeho pobytu trávíme v amfiteátru letního kina, kde právě probíhá finále dřevorubeckých sportů Eurojack. Máme tak příležitost vidět na vlastní oči osmnáct závodníků, kteří měří své síly v šesti adrenalinových disciplínách. Řev upravených motorových pil se nese celým areálem a podtrhuje tak tu nádhernou atmosféru dřevorubecké show, která trvá až do večera.

Komentáře

Veškerá práva vyhrazena. Neautorizované kopírování těchto www stránek není bez předchozí domluvy dovoleno.
Copyright © 2016 Putuj.cz